„Odměna za zradu ČR.“ Leyenová v Praze. Rakušan zveřejnil FOTO a lavina se utrhla

30.04.2024 21:51 | Monitoring

Šéfka Evropské komise Ursula von der Leyenová v rámci předvolební kampaně Evropské lidové strany navštívila dnes Prahu. Setkala se i s politiky vládní pětikoalice, jedním z nich byl i ministr vnitra Vít Rakušan (STAN), který se následně pochlubil společnou fotografií na sociální síti X. „Odměna za zradu. Jako poslušný pes, co políbil prsten,“ komentovali lidé v diskusi Rakušanovo setkání s předsedkyní Evropské komise.

„Odměna za zradu ČR.“ Leyenová v Praze. Rakušan zveřejnil FOTO a lavina se utrhla
Foto: X
Popisek: Ministr vnitra Vít Rakušan s předsedkyní Evropské komise Ursulou von der Leyenovou

Vicepremiér Rakušan oznámil, že s předsedkyní Evropské komise si stihl během pár hodin, jež strávila v Praze, promluvit mezi čtyřma očima. „S kým jiným se v předvečer výročí 20 let vstupu do EU setkat než s Ursulou von der Leyen? Děkuju za možnost promluvit si mezi čtyřma očima,“ napsal ke společnému snímku, na němž si s Leyenovou potřásá pravicí.

Naše dvě dekády v Evropské unii pak zhodnotil následujícími slovy: „20 let, to už je hodně i na ty nejzastydlejší puberťáky. Je dobře, že máme za sebou unijní léta dospívání, včetně různých období vzdoru. Teď jsme dospělí, rovní mezi rovnými. A k tomu patří i zdravé sebevědomí a zodpovědnost. Ani jedno nám nechybí,“ míní Rakušan.

V následné diskusi ho ale uživatelé internetu vůbec nešetřili a do Rakušana se zostra opřeli.

Setkání někteří lidé hodnotí jako odměnu za zradu spojenou s migračním paktem: „Rande jako odměna za migrační zradu ČR?“ namířil vůči ministrovi Antonín Vavruška.

„Jako poslušnej pejsek. Políbils prsten?“ rýpl si do ministra Rakušana další diskutér.

Připomínány jsou i některé kontroverze Ursuly von der Leyenové: „Budete požadovat vyšetření Pfizer kauzy této paní?“ vybídl ministra vnitra Libor Ščerba.

„Oba dva máte svoji kauzu spojenou s telefonem, to vás celkem spojuje,“ podotkl ironicky jeden z komentujících v narážce na Rakušanovu kauzu se šifrovanými telefony a Leyenové problém s SMSkami s šéfem Pfizeru.

Rétorika ale přiostřovala: „Svině k svini,“ komentoval Lubomír Čáslava snímek Rakušana s Leyenovou.

Podobně se neváhal vyjádřit i přispěvatel do diskuse Michal. „Svůj k svému, že? Ale ona je ještě o pár levelů větší svině... I když s tím paktem jsi zabodoval... Asi tě podrbe na pytlíku...“ poznamenal k Rakušanovu setkání s předsedkyní Evropské komise.

„Touto paní bych se nechlubil zrovna v okamžiku, kdy vás veřejnost kritizuje za nezodpovědný přístup k migraci,“ přistálo doporučení Vítu Rakušanovi pod příspěvkem.

Někteří Rakušana s Leyenovou označili za „loupežnické duo“. A českým politikům je vyčítáno, že „se fotí s těma největšíma zm*dama v Evropě“.

Leyenová se v rámci své návštěvy Prahy dnes sešla s některými politiky z vládní pětikoalice, zejména pak z TOP 09 a z KDU-ČSL. Setkala se i se zástupci firem z obranného průmyslu. S politiky jednala na neformálním obědě na pražské Kampě a za zájmu kolemjdoucích pak přešla přes Karlův most do výčepu U Rarášků. Odpoledne ji na Hradě přijal prezident Petr Pavel.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Natálie Brožovská

MUDr. Ivan David, CSc. byl položen dotaz

Výkupné

Kolik by se mělo platit za jednoho nepřijatého migranta a komu? Kdo bude rozhodovat a kontrolovat komu a na co byly peníze přiděleny? A není tak trochu jak obchodovat s býlím masem?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Dcera gestapáka se přijela podívat na protektorát a mopslíkům předat rozkazy., Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré Diskuse118milda53 , 01.05.2024 12:25:34

|  10 |  0

Další články z rubriky

Ukazoval s Černochovou „zákaz Slovákům“, teď se Naď chlubí národním dresem. Lidé mu napsali své

4:46 Ukazoval s Černochovou „zákaz Slovákům“, teď se Naď chlubí národním dresem. Lidé mu napsali své

„Fotit se s cedulkou ‚Slovákům vstup zakázán‘ a potom se předvádět ve slovenském dresu může jen čist…